Próbálja ki az új rugalmas SAN-okat korlátozás nélkül

2020. jan. 24. | Pataki Tamás

Ha valaha is használt már multidomain, bővített tanúsítvány, SAN-nak nevezett további tartományok hozzáadására, akkor tudja, hogy ezekre a bővítményekre bizonyos szabályok vonatkoznak. Nem lehetett szabadon kombinálni a hagyományos tartományokat és a wildcardos csillag SAN-okat. Ez a korlátozás azonban megszűnt. Ez a cikk megismerteti Önt az új, rugalmas SAN-ok elvével.

A multidomain SAN-ok hozzáadhatók minden SSL TLS tanúsítványhoz

A SAN-ok tanúsítványokban való támogatására vonatkozó korlátozások, azok minimális száma vagy formája már a múlté. Többé nem kell azon gondolkodnia, hogy egyes tanúsítványok minimális számú SAN-t tartalmaznak, vagy egyáltalán nem támogatják azokat. Mostantól minden SAN-t támogató TLS-tanúsítványhoz hozzáadhat 1-250 extra tartományt; természetesen a tanúsítvány típusától függően felár ellenében.

A kínálatunkban szereplő TLS tanúsítványok közül az egyetlen kivétel a RapidSSL, amely a legolcsóbb tanúsítványként természetesen nem támogatja a SAN-okat.

Hogyan működnek a rugalmas SAN-ok

Most már minden tanúsítványhoz (kivéve a RapidSSL-t) hozzáadhat egy hagyományos tartományt (FQDN) és akár egy wildcardos csillagos SAN-t is. Szabadon kombinálhatja őket, ami korábban nem volt lehetséges. Mostantól egyetlen tanúsítványnak sincs minimális tartományi korlátja, egyetlen tanúsítványban legfeljebb 250 SAN lehet. Így már szabadon bővítheti tanúsítványait.

A két SAN-típus árai megtalálhatók az egyes termékek weboldalán található árlistában, a megrendelőlapon és az ügyfélfiók adminisztrációban.

Reméljük, hogy tetszik ez az újítás, és hogy egyszerűsíti a TLS tanúsítványok használatát a szervereken.


Pataki Tamás
Biztonságos SSL tanúsítványok szakértője
Symantec Sales Expert Plus
e-mail: pataki(at)zoner.hu